- Strona główna
- » Muzyka
- » Artyści
- » DJ Shah - biografia artysty
DJ Shah - biografia artysty
DJ Shah - biografia artysty
Dj Shah pochodzi z Niemiec. Na dzień dzisiejszy jest najbardziej utalentowanym i wszechstronnym producentem muzyki elektronicznej w Niemczech, lecz trzeba od razu dodać, że to także format światowy. Jego profesjonalna przygoda i kariera producenta, a także DJa zaczęła się w roku 1996. Bardzo szybko odnosił sukcesy, a jego sława rosła w równie szybkim tempie.
W roku 1999 światło dzienne ujrzała jego pierwsza solowa produkcja tytułowana "Claps", która błyskawicznie lokuje się na czołowych pozycjach europejskich list przebojów. Po tym komercyjnym sukcesie powstają kolejne dwa "Commandments" oraz "Riddim", które jak się okazało po niedługim czasie także były strzałem w dziesiątkę i otworzyły mu bramę do sławy. Nie tylko publiczność uznała talent i produkcje za wyjątkowo udane, ale także czołowi producenci sceny klubowej chętnie sięgają po jego single, wykorzystując je we własnych projektach.
http://www.itrance.pl/artysci/191-dj-sh … tysty.html
Re: DJ Shah - biografia artysty
Kiedyś byłem wielkim fanem muzyki Rogera. Słuchając jego utworów naprawdę czułem się, jakbym był na Ibizie... Niestety ostatnio Shah poszedł w stronę większej ilości wokali i bardziej klubowych dźwięków. Na najnowszy album Openminded?! nie czekam już z taką niecierpliwością jak kiedyś 
- Strona główna
- » Muzyka
- » Artyści
- » DJ Shah - biografia artysty