poniedziałek, 27 Lipca 2026
Strona główna Forum Muzyka Imprezy Polska Soundtropolis 2011 - Katowice Dolina Trzech Stawów 13-08-2011
Ostatnio dodane:

Soundtropolis 2011 - Katowice Dolina Trzech Stawów 13-08-2011

Re: Soundtropolis 2011 - Katowice Dolina Trzech Stawów 13-08-2011

Godzina 21-razem ze swoją ekipa zaczynamy imprezę na Soundtropolis. Jak to zawsze bywa, jedni skierowali się od razu w
stronę baru, a drudzy (łącznie ze mną) zobaczyć sceny, ich wygląd i ogólna organizacje. Już pierwsza scena zrobiła na mnie
ogromne wrażenie,  to właśnie pod nią po wyczerpującej szarpaninie w tłumie zostałem posiadaczem nowej koszulki-grał 
wtedy Polak ADAM DE GREAT. Przy następnej scenie Circus spędziłem dość trochę czasu, grali na niej mocniejsze
rytmy które jak najbardziej mi odpowiadały. Ale prawdziwa zabawę znalazłem na scenie Alexa M.O.R.P.H. Gdy się rozkręcił,
mocne bity aż same zachęcały nogi do ruchu. Lecz to był dopiero przedsmak tego co mnie czeka-występ DJ ERIC'a SNEO to
było to na co czekałem. Miałem okazje posłuchać go po raz drugi i nadal uważam że jest świetny. Jego set-rewelka! Grał na
kilku instrumentach (perkusja itp.) a ich melodia świetnie komponowała się z muzyką. Godzina tam minęła błyskawicznie, ale
ruszyłem dalej w stronę głównej sceny gdzie miał grać Dj Giuseppe Ottaviani. Szczerze nie podobał mi sie jego set, wiec
postanowiłem posłuchać jedynej piękności która grała na Soundtropolis czyli Lucca-mocne bity rozwaliły moja psyche! W kolejce do
odwiedzenia został mi jeszcze ,,dziadek techno" czyli DJ WESTBAM. W tym roku mnie nie zawiódł-grał dużo starych
kawałków od hymnów maydaya po loveparade. Bardzo dobrze bawiłem się przy jego muzie. Koło 3:30 zacząłem zabawę na
całego, na scenie circuit grał BMG aka Brachiale Musikgestalte. To było coś! Schranz hardtechno, mocno i długo-tak jak lubie.
Zagrał jeszcze Sutura i na jego secie wytrzymałem do 5:00. Chwila odpoczynku i powrót do domu.
SOUNDTROPOLIS wspominam bardzo dobrze! Świetna organizacja, nie mam się zbytnio do czego przyczepić (no może
jeden element sceny były zbyt blisko) ale reszta w porządku. Jeśli będzie dobry line up w przyszłym roku to zapewne się
wybiorę.NAJLEPSZE SETY! Eric Sneo!!! BMG aka Brachiale Musikgestalter!!!

trancemaniak
Kamil
Bywalec
ranks
useravatar
31 Postów
Informacja o użytkowniku w postach
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

i oczywiście ja na profilowce jestem he he big_smile

Bezszelestnie zamknięta w kropli dżwięku...

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

Teraz czekam na fotorelację z forum smile jeżeli można się takiej spodziewać smile

Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.

adasko90
Wyjadacz
ranks
useravatar
531 Postów

A mnie impreza niestety zawiodła muzycznie wink Jak się okazuje po Imprezowaniu na GG oraz Sunrise zdecydowanie bardziej kręcą mnie tamte tematy niż te, które usłyszeliśmy na Soundtropolis wink Najbardziej podobał mi się Alex M.O.R.P.H. Westbam zagrał fajnie tylko w 2 części swojego seta...Jak dla mnie lepiej grał jak byłem go posłuchać w Onyxie ;P
Organizacja była w porządku i nie ma na co narzekać. W przyszłym roku chyba jednak zdecyduję się na EC

Kolocov
Bywalec
ranks
useravatar
43 Posty

mnie zawiodlo blotko....cale stopy mialam zmarzniete...

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

Nie byłam na soundropolis, ale słyszałam opinie, że sceny były źle rozstawione i powszechne było "przebijanie" się muzyki z innych scen.. Wszyscy się jarają Ericiem Sneo.. ^^ Musze sie na niego wybrac jak tylko bedzie gral w PL big_smile

God is a DJ

justyska
Stały bywalec
ranks
useravatar
51 Postów

Organizacyjnie jak zawsze w przypadku imprez Mayday Polska bez zarzutu (dodam że to moje 3 Soundtropolis z rzędu), dużo miejsca, przestronnie, bez wielkich kolejek, tyle że teren trochę podmokły i w niektórych miejscach było błoto.
Sceny:
- Wizualizacja scen pozostawiała trochę do życzenia, szczególnie na scenie Main.
- Oświetlenie ok, lasery nie zawodzą, szczególnie w otoczeniu pobliskich drzew na których osiadał ich cień wyglądało to ciekawie (ale mury Zamku kiedyś robiły większe wrażenie)
- Muzycznie na obu scenach było zróżnicowanie, i fajnie bo było coś dla każdego, i obie sceny zbierały podobną publikę. Minusem dla mnie był fakt, że musiałem wybierać pomiędzy Luccą a Westbam, bo chciałem usłyszeć oboje. Trudno... wybrałem Westa. Na scenie Main zatem były dla mnie 2 pkt. główne w programie, pierwsza to Ottaviani. Grał oczywiście LIVE i max trance'wo z kawałkami Go On Air i No More Alone na czele, dla mnie super  Po nim Westbam, zaczął kiepsko i bez życia, ale potem rozkręcił. Grał ja to nazywam takie "funnky techno" Czyli produkcje: Bass Planet, Beatbox Rocker, Hard Times itp. Oczywiście nie zabrakło United States of Love z aktywnym udziałem publiki.
Zostałem do końca i reszta LU po nich, nie zachwyciła.

Więc ogólnie wychodzi na to że byłem tam tylko dla GO i Westa ale i tak spoko smile

kicia
Bywalec
ranks
useravatar
30 Postów

kiepsko bylo,miejsce tragiczne,muzycznie nawet spoko podobalo mi sie smile jednak wilgoc bloto i temperatura razem mozna bylo dostac drgawek

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

niestety, dobra lokalizacja to połowa sukcesu ...

Uki
Wyjadacz
ranks
useravatar
1089 Postów

no nic moze w przyszlym roku wezma sobie uwagi do serca i zrobia wszystko tak jak powinno byc smile szczerze mowiac wspolczulam dziuniom w szpileczkach bo niestety wbijaly im sie w blotko big_smile

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

Najnowsze albumy

News image

Solarstone & Bryan Kearney - Pure Trance, Vol. 3

Czas na trzecią odsłonę, bardzo popularnej serii kompilacji z muzyką klubową. Jak mówi Wam sam tytuł, na pewno nie usłyszycie tutaj znanych z radia, komercyjnych utworów. Album o nazwie „Pure Trance,... Więcej...

News image

Various Artists - The Sound Of Garuda 2009-2015

Kiedy w 2009 roku, popularny brytyjski DJ i producent Gareth Emery powoływał do życia swój label, nikt nie spodziewał się, że w ciągu zaledwie kilku lat stanie się jednym z najważniejszych wydawców m... Więcej...

cytat

Każda sztuka zawsze dąży do tego, by stać się muzyką.

- Walter Pater

Szczególnie polecane imprezy

Fotorelacje z ostatnich wydarzeń